dimecres, 7 d’octubre del 2009

Descobriments



Al principi quan alguns homes de ciència, com Ptolomeu, van presentar un projecte on defensaven l'esferitat de la Terra, van rodar alguns caps. Però de cada vegada es recolsava més aquesta idea, que va fer que mariners, homes emprendedors i científics, com Colom, presentesin expedicions per fer nous descobriments. En aquest cas Colom va presentar el seu projecte als portuguesos, els quals ho van rebutjar. Seguidament el va presentar als reis Catòlics de Castella. Només la Reina Isabel va recolsar-ho. L'objectiu de Colom era trobar una ruta de comerç cap a l'Àsia ja que els turcs els havien tancat el pas de l'antiga ruta.


Va partir d'Espanya el 3 d'agost del 1492 i va tocar terra el 12 d'octubre del mateix any. Quan van arribar, pensaven que havien arribat al continent asiàtic, però anaven molt equivocats.



Aquesta expedició va cometre dos errors; es pensaven, segons els relats de Marco Polo, que el perímetre de la Terra era molt més petit del que en realitat era. L'altre error va ser que no coneixien l'existencia d'un continent entre Europa i Àsia al qual anomenem acutalment, Amèrica. El nom d'aquest "nou" continent, ve degut a que un editor alemany, va sugerir a una nova edició de Geografia de Ptolomeu anomernar-lo amb el nom del que va descobrir que allò no era Àsia, sino un "nou" continent. Finalment es va anomenar aquell continent amb el nom del navegant italià, Amerigo Vespucci.



Després de que Colom tornés a terres espanyoles, va tornar a fer tres viatges cap a Amèrica. Va morir pensant que havia viatjat a Àsia, sense saber que havia arribat a terres americanes.
Aquesta imatge representa el mapa de Cristòfol Colom, on, com podeu observar, no apareix el continent conegut acutalment com Amèrica.
Caterina i Cecilia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada